Segueix-nos a les xarxes socials:

Inicien les obres de reforma del nucli antic de Santa Margarida de Montbui

Es farà un enllosat nou a la plaça. L'obra té un pressupost de 761.000 euros

Inicien les obres de reforma del nucli antic de Santa Margarida de MontbuiAj SMM

El nucli antic de Santa Margarida de Montbui està en obres. La Dilluns van començar la rehabilitació del Carrer i Plaça Major del Nucli Antic. Les obres, en aquesta fase inicial, es desenvoluparan a la Plaça Major, on quedarà limitat l'accés únicament als veïns.

La inversió total de la rehabilitació històrica del Carrer i la Plaça Major del Nucli Antic és de 786.151'33 euros. El termini d'execució de les obres serà de vuit mesos. Els treballs van a càrrec de UTE Plaça Major 2022 (Catalana d'Obres del Penedès & Tecnologia de Firmes). La direcció d'obres (projectista) va a càrrec de Marc Manzano ("Entremig Arquitectura"). Les afectacions al trànsit, en aquesta primera fase, estan centrades a la Plaça Major. S'informarà als veïns i veïnes del desenvolupament de les afectacions.

La intervenció, segons han explicat fonts municipals, consisteix en la pavimentacií de la Plaça Major mitjançant pedra noble tipus travertí i homogeneïtzant tot l'espai a un sol nivell. S'habilitarà un carril central del paviment per permetre el pas dels vehicles. Davant la Casa Gran es generarà un espai per a ús exclusiu de veïns i vianants. Es mantindran l'actual arbrat, els actuals bancs de pedra i es preveu afegir-ne algun mes a la part sud de la Plaça Major. També es mantindrà l’espai d’estada a l’entrada nord. L'entorn de l'església de Santa Margarida i les escales s'enllosaran de nou.

Pel que fa a la rehabilitació del carrer Major, l'àmbit d'actuació es preveu des de la Plaça Catalunya fins al final del carrer Major, a la carretera de Valls. S'hi inclourà la placeta del començament del carrer de Sant Magí i l'enllaç d'accés cap al carrer Pedret.

Es reurbanitzarà tot el carrer a un sol nivell, eliminant les voreres. L'enllaç des de la Plaça Catalunya cap al carrer Major disposarà d'un petit gual remuntable per tal d'assegurar que els vehicles entrin a velocitats reduïdes.

La plaça de Ca la Macària i la Placeta d'inici del carrer Sant Magí disposaran d'alguns aparcaments per als vehicles dels veïns.

Es preveu la regeneració de l'espai actual de la font de Ca la Macària pavimentant-lo amb travertí i ampliant els espais per seure-hi. També es generarà un espai no pavimentat, amb jardí o àrids, sota la barana de cal Comes.

Es valorarà la possibilitat de posar a la vista els trams finals del Rec, per posar-lo en valor com a patrimoni del Poble.

Prem per veure més contingut per a tu