Segueix-nos a les xarxes socials:

L’Ajuntament de Calaf restaura la portalada de pedra del cementiri vell

La intervenció dura un mes i mentre hi hagi les obres no es podrà fer servir l’accés

L’Ajuntament de Calaf restaura la portalada de pedra del cementiri vell

Calaf restaura la portalada del cementiri vell. Les obres es van iniciar a mitjans de la setmana passada. Aquests treballs tindran una durada aproximada d’un mes i durant la seva execució, l’accés al cementiri vell quedarà tancat. Per accedir-hi caldrà fer-ho a través del cementiri nou.

Tot i això, les persones que tinguin mobilitat reduïda i no puguin pujar escales podran contactar amb els Serveis Tècnics de l’Ajuntament - amb un termini d’almenys 72 h - per poder facilitar l’accés provisional, segons han explicat fonts municipals. El mateix ajuntament ha indicat que l’horari d’atenció al públic de l’Ajuntament és de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h, i el telèfon el 938 698 512, l’extensió 5.

Els treballs consistiran en la restauració del suport de pedra que inclourà l’eliminació de materials inadequats i biològics, neteja superficial, estabilització estructural de l’actuació, consolidació del suport lapidi i la reintegració del seu suport i juntes.

A més, també es restauraran els elements metàl·lics, realitzant una neteja, estabilització i protecció dels ornaments de bronze, la porta i la creu i els fanals.

El seu cost aproximat serà de 37,062,30 euros (amb l’IVA inclòs) que en un 50% serà finançat per una subvenció de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per ajuts a l’execució d’obres de restauració i conservació d’immobles de notable valor cultural. La resta l’assumeix l’Ajuntament.

Prem per veure més contingut per a tu