L’Ajuntament de Calaf restaura la portalada de pedra del cementiri vell

La intervenció dura un mes i mentre hi hagi les obres no es podrà fer servir l’accés

Portalada del cementiri de Calaf | AJ CALAF

Portalada del cementiri de Calaf | AJ CALAF / redacció. calaf

redacció. calaf

Calaf restaura la portalada del cementiri vell. Les obres es van iniciar a mitjans de la setmana passada. Aquests treballs tindran una durada aproximada d’un mes i durant la seva execució, l’accés al cementiri vell quedarà tancat. Per accedir-hi caldrà fer-ho a través del cementiri nou.

Tot i això, les persones que tinguin mobilitat reduïda i no puguin pujar escales podran contactar amb els Serveis Tècnics de l’Ajuntament - amb un termini d’almenys 72 h - per poder facilitar l’accés provisional, segons han explicat fonts municipals. El mateix ajuntament ha indicat que l’horari d’atenció al públic de l’Ajuntament és de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h, i el telèfon el 938 698 512, l’extensió 5.

Els treballs consistiran en la restauració del suport de pedra que inclourà l’eliminació de materials inadequats i biològics, neteja superficial, estabilització estructural de l’actuació, consolidació del suport lapidi i la reintegració del seu suport i juntes.

A més, també es restauraran els elements metàl·lics, realitzant una neteja, estabilització i protecció dels ornaments de bronze, la porta i la creu i els fanals.

El seu cost aproximat serà de 37,062,30 euros (amb l’IVA inclòs) que en un 50% serà finançat per una subvenció de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per ajuts a l’execució d’obres de restauració i conservació d’immobles de notable valor cultural. La resta l’assumeix l’Ajuntament.