Segueix-nos a les xarxes socials:

Acaba la restauració del pont de la Boixera, a la Pobla de Claramunt

Abans va ser un pont de la carretera i ara és una de les peces d'infraestructura del camí de les Vies Blaves, aquest al costat del riu Anoia

Acaba la restauració del pont de la Boixera, a la Pobla de ClaramuntAj La Pobla de Claramunt

La Diputació de Barcelona ha finalitzat les obres de millora i readaptació del pont de la Boixera, a la Pobla de Claramunt, que es va crear a finals del segle XIX per ser un pas de carretera i que ara ha de formar part del projecte Vies Blaves. En les darreres setmanes, també s'han acabat les actuacions de millora de la mobilitat a l’accés al nucli de Can Solà i s'ha completat la senyalització horitzontal del camí d’accés a les Garrigues. 

La restauració del pont de la Boixera ha consistit en la seva consolidació estructural, la neteja i reparació dels trencaments i desperfectes que presentava i l’adequació al pas de persones. A més s’ha buscat resti­tuir-ne l’aspecte original del pont de pedra que va ser construït l’any 1883 i que va formar part de la xarxa viària fins a la dècada dels anys noranta.

El pont és un element patrimonial del municipi que ara formarà part del projecte Vies Blaves, que està executant, a l'Anoia, la Diputació de Barcelona. Les vies blaves és el projecte per construir un continu de camins a la vora dels rius Llobregat, Cardener i Anoia, que permetin circular a peu o en bicicleta, des de la Catalunya interior al mar.  L’actuació ha comptat amb un pressupost de 357.200 euros aportats íntegrament per la Diputació de Barcelona.

Condicionament del camí del Solà

Paral·lelament a la intervenció al pont de la Boixera, també s’han dut a terme obres de condicionament del camí de Can Solà, un vial de 510 metres de longitud que uneix la carretera C-244 amb aquest nucli de la població. L’actuació ha consistit en l’asfaltatge del camí, la seva senyalització horitzontal i en la realització de treballs relacionats xarxa de clavegueram i de connexió a camins existents o entrades a camps. Les obres han comptat amb un pressupost de 90.000 euros (61.000 euros aportats pel govern català a través del PUOSC i la resta per l’Ajuntament).

Finalment, també s’han dut a terme els treballs de pintat de la senyalització horitzontal al camí d’accés al barri de les Garrigues.

Prem per veure més contingut per a tu