Acaba la restauració del pont de la Boixera, a la Pobla de Claramunt

Abans va ser un pont de la carretera i ara és una de les peces d'infraestructura del camí de les Vies Blaves, aquest al costat del riu Anoia

El pont restaurat de la Pobla de Claramunt

El pont restaurat de la Pobla de Claramunt / Aj La Pobla de Claramunt

Redacció

La Diputació de Barcelona ha finalitzat les obres de millora i readaptació del pont de la Boixera, a la Pobla de Claramunt, que es va crear a finals del segle XIX per ser un pas de carretera i que ara ha de formar part del projecte Vies Blaves. En les darreres setmanes, també s'han acabat les actuacions de millora de la mobilitat a l’accés al nucli de Can Solà i s'ha completat la senyalització horitzontal del camí d’accés a les Garrigues. 

La restauració del pont de la Boixera ha consistit en la seva consolidació estructural, la neteja i reparació dels trencaments i desperfectes que presentava i l’adequació al pas de persones. A més s’ha buscat resti­tuir-ne l’aspecte original del pont de pedra que va ser construït l’any 1883 i que va formar part de la xarxa viària fins a la dècada dels anys noranta.

El pont és un element patrimonial del municipi que ara formarà part del projecte Vies Blaves, que està executant, a l'Anoia, la Diputació de Barcelona. Les vies blaves és el projecte per construir un continu de camins a la vora dels rius Llobregat, Cardener i Anoia, que permetin circular a peu o en bicicleta, des de la Catalunya interior al mar.  L’actuació ha comptat amb un pressupost de 357.200 euros aportats íntegrament per la Diputació de Barcelona.

Condicionament del camí del Solà

Paral·lelament a la intervenció al pont de la Boixera, també s’han dut a terme obres de condicionament del camí de Can Solà, un vial de 510 metres de longitud que uneix la carretera C-244 amb aquest nucli de la població. L’actuació ha consistit en l’asfaltatge del camí, la seva senyalització horitzontal i en la realització de treballs relacionats xarxa de clavegueram i de connexió a camins existents o entrades a camps. Les obres han comptat amb un pressupost de 90.000 euros (61.000 euros aportats pel govern català a través del PUOSC i la resta per l’Ajuntament).

Finalment, també s’han dut a terme els treballs de pintat de la senyalització horitzontal al camí d’accés al barri de les Garrigues.