Un soldat nord-americà destinat a l'Iraq va ser arrestat ahir per la seva presumpta responsabilitat en la mort de cinc efectius de la mateixa nacionalitat durant un tiroteig registrat en una base militar, van dir fonts oficials.

Els trets van ser a la base militar Liberty, situada a prop de l'aeroport de la capital iraquiana. Un primer comunicat de la força multinacional destacada a l'Iraq i encapçalada per EUA va informar de la mort de cinc efectius nord-americans cap a les 14.00 hora local (11.00 GMT). Posteriorment, el Pentàgon va informar des del seu lloc d'Internet que un soldat nord-americà havia estat arrestat sota sospita d'estar vinculat a aquest tiroteig.

El portaveu del Pentàgon, Bryan Whitman, segons la mateixa informació, va qualificar el tiroteig d'"esdeveniment tràgic i inesperat" i va dir que l'incident estava sent investigat. Per la seva banda, per al coronel John Robinson, portaveu de la força multinacional i citat també pel Pentàgon, el tiroteig constitueix una "terrible tra- gèdia".

Fins ahir havien mort 4.292 soldats d'EUA sobre sòl iraquià des de la invasió, el març del 2003. El 10 d'abril passat, cinc soldats nord-americans més van morir quan un suïcida va aconseguir esquivar la seguretat i va introduir un camió carregat d'explosius a dintre d'una base militar conjunta d'Estats Units i l'exèrcit iraquià.