Entre aquests, hi ha el finançament autonòmic, encara pendent d'un acord, o l'impuls del corredor del mediterrani. Segons ha explicat el conseller Joaquim Nadal després de la reunió del Consell de Govern, les infraestructures i aspectes culturals i lingüístics es tractaran en la trobada. Un dels punts que es podria tractar és la reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal 9. A València, Montilla també mantindrà una reunió informal amb el nou lehendakari, Patxi López, abans del partit de la Copa del Rei.

Montilla i Camps abordaran temes d'interès per a les dues comunitats, entre les quals hi haurà el corredor del mediterrani i el finançament. També es podria parlar de l'Euroregió i de la reciprocitat de TV3 i Canal 9.

Després de la reunió del Consell de Govern, Nadal ha explicat que la visita de Montilla a València respon a una qüestió 'de caràcter institucional i representatiu', com és la seva presència a la final de la Copa del Rei entre el FC Barcelona i l'Atlhetic de Bilbao, però també a donar resposta a 'una petició de fa mesos' de l'Associació Valenciana d'Empresaris, on participarà en un dinar i oferirà una conferència. Nadal ha dit que 'tractarà de temes d'interès comú entre el món empresarial valencià i català' i 'intentarà transmetre el punt de vista del Govern de Catalunya en relació a les qüestions que afecten a la crisi econòmica, a les propostes per sortir-ne i treballar conjuntament'.

El conseller, però, ha afegit que 'no seria normal' que Montilla viatgés a València i no es veiés amb el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps. Nadal s'ha mostrat convençut que els dos presidents 'tractaran de temes d'infraestructures, culturals i/o lingüístics', així com 'les qüestions que facin referència a interessos comuns de les dues comunitats'.

Una de les infraestructures compartides entre aquests dos territoris és el corredor mediterrani ferroviari. Nadal ha dit que manté 'relacions habituals' amb el seu homòleg valencià, amb qui s'ha vist tres vegades des que és conseller i preveu trobades en el futur. 'Parlem sovint, tenim posicions compartides en matèria tant de continuïtat viària com ferroviària del corredor mediterrani, i en més d'una ocasió hem concertat respostes anticipades al posicionament del Ministeri de Foment', ha dit. Nadal, però, ha remarcat el canvi de posicionament del nou ministre, José Blanco, en relació a aquest corredor, que ha marcat com a 'prioritat'.

De fet, aquest corredor ha estat objecte d'anàlisi en el Consell de Govern d'aquest dimarts. L'executiu ha presentat les seves aportacions al Llibre verd sobre xarxes transeuropees de transports, amb l'objectiu que s'introdueixi aquest projecte com a prioritari en les xarxes de transport europees.

L'objectiu de la Generalitat és que el corredor mediterrani acabi tenint quatre vies. En l'actualitat, hi ha trams amb una sola via, segons ha recordat el mateix Nadal.

Trobada amb el lehendakari

Coincidint amb el partit de Copa del Rei, Montilla mantindrà una trobada informal amb el lehendakari, Patxi López, a dos quarts de vuit del vespre. Es tracta de la primera trobada entre els dos governants des que López ha estat investit màxim responsable del govern basc, la setmana passada.

D'altra banda, Montilla aprofitarà també la seva visita a València per reunir-se amb el secregari general del Partit Socialista del País Valencià (PSPV), Jorge Alarte, i una representació de l'executiva dels socialistes catalans.determinar, ja us n'informarem més endavant.