El bidó trobat a l'interior d'un zulo localitzat a Confrides (Alacant) contenia 10 quilos d´amonal o amosal, mancant les anàlisis que realitzaran els especialistes de la Guàrdia Civil, han informat fonts d'aquest Cos armat.

Així mateix, els agents han trobat sis temporitzadors amb l´anagrama d'ETA, 10 detonadors, cinc metres de cordó detonant i quatre comprovants de circuit. No s'ha trobat en l'amagatall cap documentació.

El material ara confiscat, amb el qual es poden fabricar artefactes explosius, estava bé conservat, d'acord amb les investigacions inicials de la Guàrdia Civil, segons han afegit les citades fonts.

Les pluges caigudes en les últimes setmanes en la província d'Alacant van provocar que la part superior del bidó, de 80 centímetres d'alt i 30 centímetres de diàmetre, quedés al descobert, fet que ha permès la seva localització per un senderista que a primera hora d'aquesta tarda recorria la zona.

En concret, el zulo estava situat en els voltants d'un paratge conegut com Racó de l'Oblit, en la zona de La Serrella, a uns 800 metres d'altitud.

La localitat alacantina de Confrides, de 300 habitants, està situada en l'interior de la comarca de la Marina Baixa i, per les seves condicions geogràfiques de muntanya, és un lloc preferent per als aficionats a l'excursionisme. Es troba a uns 30 quilòmetres de Benidorm.