L'alcalde d´Almogía, el socialista Cristóbal Torreblanca, ha comunicat avui al PSOE que si resulta imputat per algun delicte en les actuacions judicials relacionades amb l'Ajuntament que presideix, renunciarà al seu càrrec i a l'acta de regidor i es donarà de baixa del partit.

"Si fos imputat formalment, em defensaré sense implicacions per al poble d´Almogía i per al Partit Socialista, per la qual cosa renunciaré al meu càrrec", ha afirmat Torreblanca, segons ha informat el PSOE en un comunicat.

La direcció provincial socialista ha anunciat que accepta la iniciativa de l'alcalde i valora la seva actitud perquè demostra "respecte" per l'acció de la Justícia, als veïns del municipi i a l'organització política per la qual ha treballat durant dècades.

El PSOE malagueny ha mostrat el seu respatller a l'acció de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i el treball de la justícia "com garants del nostre estat de Dret".

Des de primeres hores del matí, agents de la Guàrdia Civil registren l'Ajuntament d´Almogía per ordre del Jutjat d'Instrucció nombre 12 de Màlaga, en una investigació que abasta una quinzena d'expedients de disciplina urbanística en terreny rústic, ha detallat als periodistes l'alcalde.

La investigació afecta a membres de la Corporació municipal i funcionaris per diversos delictes, entre el qual figura el de prevaricació, segons la Subdelegació del Govern.