El ministre espanyol d'Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, va culminar la seva segona visita a L'Havana amb una entrevista de gairebé tres hores amb el president cubà, el general Raúl Castro, i proclama que ha complert "tots els objectius" del viatge.

"S'han normalitzat tots els aspectes que quedaven encara per tancar d'una relació intensa bilateral", va dir Moratinos a la premsa després de reunir-se amb Castro.

Assegura que la presidència espanyola de la UE intentarà acabar amb la posició comuna encara que reconeix que serà "difícil". Raúl Castro li trasllada la seva "voluntat de seguir el procés de reformes".

No cal “demanar gestos” a Cuba

El ministre d'Afers exteriors i de Cooperació, Miguel Angel Moratinos, va considerar aquest dilluns que no cal "demanar gestos" a Cuba sinó que es tracta d'avançar en la "dirección adequada" i que siguin els cubans els que decideixin com "dur els seus assumptes polítics". Així mateix, va assegurar que l’objectiu de la posició comuna de la Unió Europea serà un "objectiu principal" de la presidència espanyola en el primer semestre de 2010.

"Cal seguir treballant, tenint el respecte al que és la seva política i la seva acció i al mateix temps treballant en la confiança que els passos que es donin en els diferents sectors vagin en la dirección adequada", va agregar. Segons ell, "no es tracta de demanar gestos sinó que s'avanci en la bona direcció i hagi resultats concrets".