Tres membres de l'ONG catalana Barcelona-Acció Solidària, que participaven en una caravana per a transportar material a diferents països d'Àfrica, han estat segrestats, han informat fonts del ministeri d'Afers Estrangers.

Diverses persones que anaven en altres cotxes de la mateixa caravana han sentit crits i quan s'han acostat fins al vehicle afectat han vist que dins ja no hi havia ningú, encara que sí el material que transportaven.

Les persones que viatjaven en el cotxe eren Albert Vilalta, que a més és el director general del Túnel del Cadí, Alicia Gámez i Roque Pascual.

Les esmentades fonts han indicat que la caravana va partir de Barcelona fa uns quinze dies i ja havia recorregut Marroc, ara estava a Mauritània i tenia previst acabar a Gàmbia, encara que també havia de visitar Senegal.

L'objectiu del viatge, en el qual participen una vintena de persones, era poder portar des d'Espanya material com màquines de cosir o ordinadors a aquests països.

L'organització Acció Solidària ja ha comunicat el fet a l'Ajuntament de Barcelona, un dels patrocinadors d'aquesta iniciativa, que ja s'hauria posat en contacte amb el Ministeri d'Afers Exteriors espanyol perquè s'iniciessin les gestions pertinents.