Els representants de l'Ambaixada espanyola a Nouakchott es reuneixen en aquests moments amb les autoritats mauritanes per acordar els passos del dispositiu de recerca dels tres cooperants espanyols segrestats ahir a la nit.

Segons ha assenyalat a Efe un portaveu de la legació espanyola, la situació és encara bastant confusa, però ha destacat que els agregats d'Interior de l'ambaixada estan col•laborant amb les forces de seguretat mauritanes per clarificar la situació.

"Ha estat una nit molt llarga, amb prou feines hem dormit uns minuts, ara cal veure si tenim missatges nous", ha assenyalat el portaveu, qui ha afegit que d'aquí mitja hora l'ambaixador espanyol, Alonso Dezcállar, podria facilitar noves dades.

Tres cooperants espanyols, dos homes i una dona, van ser segrestats ahir a la nit a uns 150 quilòmetres de Nouakchott, a la carretera que uneix la capital amb Nuadibú, la ciutat més important del nord del país.

Un portaveu de l'organització 'Barcelona-Acció Solidària' va dir a la ciutat comtal que els segrestats, que transportaven material humanitari de l'ONG espanyola, són Albert Vilalta, que és a més director general del Túnel del Cadí, Alicia Gámez i Roque Pascual.

Es desconeix l'autoria del segrest, encara que fonts policials han assenyalat a Efe que podria tractar-se d'una cèl•lula de l'organització Al-Qaida al Magreb Islàmic (AQMI).

Segons que ha informat l'ONG, està previst que efectius policials espanyols, que custodien habitualment l'ambaixada a Nouakchott, s'uneixin a la policia de Mauritània i participin en la recerca dels tres desapareguts.

El portaveu de l'ambaixada ha declinat opinar respecte als comentaris de fonts de seguretat mauritanes, que apuntaven que els segrestats podrien ser localitzats al llarg del dia d'avui.