Zapatero ha convidat a una dotzena de personalitats del món empresarial vinculades amb els EUA i dels mitjans de comunicació a que l'acompanyin en aquesta visita a Washington, de manera que s'integraran dins la delegació oficial.

Es tracta del portaveu de CiU al Congrés i president de la Comissió d'Exteriors del Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, els consellers delegats de Prisa, Juan Luis Cebrián; La Sexta, José Miguel Contreras; i Vocento, José Manuel Vargas; el director de 'El Mundo', Pedro J. Ramírez; el president de Telecinco, Aletxu Echevarría; i el periodista d'Onda Cero Carlos Herrera.

A ells s'uneixen els presidents del BBVA, Francisco González; Iberdrola, José Ignacio Sánchez Galán; OHL, Juan Miguel Villar Mir; Acciona, José Manuel Entrecanales; i Ferrovial, Rafael del Pino; així com el portaveu de CiU al Congrés i president de la Comissió d'Exteriors, Josep Antoni Duran i Lleida.

Una altra sèrie de diputats espanyols també assistirà a l'Esmorzar, però ells no van convidats per Zapatero, sinó pels congressistes que organitzen l'acte. Són Gustavo de Arístegui (PP), per a qui serà la cinquena vegada que participa, Juan Moscoso (PSOE), que acudeix per segon any consecutiu, Josu Erkoreka (PNB), Jordi Xuclà (CiU), Carles Salvador (UPN), Guillermo Mariscal (PP), Joan Carles Corcuera i Alex Sàez, tots dos del PSOE. Tots ells estan vinculats a la Comissió d'Exteriors.

Agenda atapeïda

En la seva tercera visita des que Obama va accedir a la Casa Blanca, Zapatero participarà en un dinar col•loqui a la Cambra de Comerç dels EUA, la federació d'associacions d'empresaris d'Estats Units i del món, amb més de tres milions de membres, i al qual assistiran diversos empresaris espanyols.

Posteriorment (al voltant de les 15.45 hora local, 21.45 a Espanya) pronunciarà una conferència al centre d'idees Atlantic Council (Consell Atlàntic), especialitzat en seguretat i defensa i del qual és assessor l'expresident del Govern José María Aznar.

El conseller nacional de Seguretat de la Casa Blanca, el general James Jones, serà l'encarregat de presentar a Zapatero, que preveu fer una locució centrada en les relacions entre la UE i els EUA, ja que aquest semestre Espanya presideix el Consell de la UE. La conferència, oberta al públic, anirà seguida d'un sopar en què participaran rellevants personalitats de la vida pública nord-americana (parlamentaris, empresaris i representants de l'Administració).