Després d'una setmana d'intensa xafogor, el cap de setmana es presenta amb un temps igualment marcat pel sol, però amb temperatures més suaus, especialment al nord del país. Amb tot, al litoral l'ambient pot resultar també calorós.

Dissabte, poden caure ruixats a punts de muntanya de la meitat oest del país a partir de la tarda, d'intensitat entre feble i moderada. Acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants. Quant al vent, fins a mig matí i de nou a la nit, serà fluix i de direcció variable, si bé a l'Empordà i a les terres de l'Ebre bufarà el component sud fluix amb cops moderats. A la resta de la jornada s'imposarà el component sud en general d'intensitat entre feble i moderada, amb cops forts a cotes elevades.

Diumenge arribaran les tempestes, que afectaran al nord i est del país, on es podran acumular vint litres en només mitja hora. Les pluges intenses es concentraran a la franja entre les dues del migdia i les vuit del vespre, tot i que començaran abans des del Ripollès i cap a la serralada Transversal i s'allargaran fins a de la matinada de dilluns a les comarques de la costa de Barcelona i també de Girona.