La nova portaveu de Convergència Democràtica (CDC), Mercè Conesa, ha admès a Rac1 que el procés sobiranista està fent forat en la situació del seu partit. "La nostra força política en aquest moment està patint un desgast per l'acció de govern i probablement també aquestes indefinicions han generat que moltes persones hagin perdut certa confiança en la nostra força", ha sentenciat. A més, ha reconegut que "es poden generar molts dubtes amb la situació política que estem vivint", però ha demanat "donar suport" a Artur Mar perquè "és un president que ha fet un pas cap a l'estat propi, ha assolit el consens de les forces polítiques per fer la consulta, amb una voluntat ferma de tirar tot això endavant".

D'altra banda, la portaveu de Convergència Democràtica de Catalunya ha explicat que el seu partit "té un projecte per a una Catalunya independent", però la formació "hem volgut ser molt prudents en totes les fases del procés, perquè mai fins ara s'havia arribat tan lluny". D'aquesta manera, ha defensat els ritmes del procés i ha considerat que a CDC "preferim consensuar aquest model de país" perquè són conscients que "Catalunya és molt més que CDC".

"Acceptaríem una baixa voluntària de Jordi Pujol"

Sobre el cas de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, Conesa ha volgut marcar distàncies i no opinar sobre els passos que està fent la família en el procés judicial, assegurant que "CDC no coneix l'estratègia de defensa de la família Pujol". "Hem pres de forma ràpida les mesures corresponents, amb molt impacte per la militància i gent del partit de bona fe. A partir d'aquí entenem que és un afer privat i no hi entrarem", ha sentenciat. Tot i això, Conesa ha assegurat que, donat el cas, el partit "acceptaríem una baixa voluntària de Jordi Pujol".