La tragèdia provocada presumptament per l'actuació del copilot de l'avió de Germanwings que es va estavellar dimarts passat als Alps, amb 150 persones a bord, se suma a altres incidents similars ocorreguts anteriorment.

Aquesta és una relació de casos similars:

- 21 agost 1994.- Moren els 44 ocupants de l'aparell en precipitar-se contra el terra un avió de la companyia Royal Air Maroc prop d'Agadir (Marroc), mentre realitzava la ruta entre aquesta ciutat i Casablanca.El pilot va desconnectar la manera de vol automàtic i va dirigir l'aeronau a terra. L'Associació de Personal Navegant Tècnic, que agrupa la majoria dels pilots d'aquesta companyia aèria nacional, van posar en dubte la versió del suïcidi del pilot.

- 19 desembre 1997.- Moren els 104 ocupants d'un Boeing 737 de la companyia singapuresa Silk Air que es va estavellar contra el riu Musi, a l'illa de Sumatra (Indonèsia), gairebé una hora després d'enlairar-se de Jakarta amb destinació a Singapur. Segons la investigació, va poder ser un acte premeditat de suïcidi del pilot, ja que res va fallar en l'aparell fins que algú o alguna cosa va apagar els registres de gravació de la cabina de control, minuts abans del desastre, i va realitzar "vol controlat cap al terra".

- 11 octubre 1999.- Un pilot suïcida sostreu un avió ATR d'Air Botswana i l'estrella contra dos dels altres tres aparells amb que comptava la companyia, que estaven estacionats a l'aeroport de Gaborone, a Sud-àfrica. L'empresa havia retirat recentment al pilot del servei per motius de salut.

- 31 octubre 1999.- Moren les 217 persones que viatjaven a l'avió Boeing 767 d'Egyptair que es va estavellar en el mar prop de les costes de Massachusetts (EUA), poc després d'enlairar-se de Nova York amb destinació al Caire. Segons la comissió investigadora nord-americana, després d'absentar-se el pilot de la cabina, el copilot va iniciar un vertiginós descens i una confusa sèrie de maniobres que van precipitar l'aeronau contra el mar.

- 29 novembre 2013.- Moren els 33 ocupants de l'avió Embraer ERJ-190 en estavellar-lo el pilot contra el Parc Nacional Bwabwata, a Namíbia. El pilot va canviar prèviament la configuració de vol d'automàtica a manual i el va fer descendir bruscament. Pel que sembla, havia perdut un fill un any abans en un accident i tenia greus problemes amb la seva dona.