Predomini de l'ambient assolellat, aquest dijous de Sant Jordi, amb el cel poc o mig ennuvolat pel pas d'alguns núvols alts, segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya. Tot i així, a partir de migdia i durant la tarda creixeran algunes nuvolades al Pirineu, al Prepirineu, a punts de muntanya del quadrant nord-est i més aïlladament a la resta de la serralada Litoral i Prelitoral.

A partir, també, de migdia s'esperen alguns ruixats aïllats, d'intensitat feble o puntualment moderada a punts del Pirineu i del Prepirineu; acumularan quantitats de precipitació minses i localment poc abundants. La cota de neu es situarà al voltant dels 2500 metres.

Les temperatures mínimes lleugerament en general. Oscil·laran entre 2 i 7 ºC al Pirineu, entre 5 i 10 ºC al Prepirineu, a la depressió central, al prelitoral i al litoral nord, i entre 8 i 13 ºC a la resta del litoral. Les màximes pujaran lleugerament en general, si bé a ponent i a la meitat sud del litoral i del prelitoral l'ascens serà entre lleuger i moderat. Es mouran entre 17 i 22 ºC al Pirineu, entre 19 i 24 ºC al litoral, i entre 21 i 26 ºC a la resta del país.