01 de maig de 2015
01.05.2015

El nombre de catalans residents a l'estranger creix el 9,3% en un any

L'increment més intens del romanent de residents catalans durant el 2014 es va registrar a la Unió Europea

01.05.2015 | 00:00

El nombre de catalans que viuen a l'estranger és de 242.070 a 1 de gener del 2015, el que representa un augment del 9,3 % respecte a un any abans, segons el Padró d'habitants residents a l'estranger (PHRE) 2015 de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).
Segons l'Idescat, "l'increment més intens del romanent de residents catalans durant el 2014 s'ha registrat en la Unió Europea (11,3 %), especialment al Regne Unit (16,3 %) i a Alemanya (14,6 %)".
D'entre els 10 països amb més catalans inscrits en les seves oficines consulars també destaquen, amb un increment per damunt de la mitjana, Estats Units (14,5 %), mentre que els increments més moderats són els de Veneçuela (0,7 %), Andorra (1,3 %) i el Brasil (5,1 %). Els residents a l'estranger de Catalunya es localitzen fonamentalment a la Unió Europea (on hi ha 81.551 catalans) i a l'Amèrica del Sud (on hi resideixen 81.211). L'estructura d'edats i la naturalesa dels catalans residents en aquests dos territoris és bastant diferent. A l'Amèrica del Sud, amb una piràmide de població resident catalana força envellida, destaca el 31 % de més grans de 55 anys i només el 22 % de nascuts a Catalunya. Per contra, els residents a la UE tenen una estructura d'edats molt més jove: la població menor de 15 anys representa el 23 % del total i la de 25 a 54 anys, el 45 %. A més, també es diferencien dels residents a l'Amèrica del Sud perquè la proporció de nascuts a Catalunya és del 44 %.
El PHRE és el registre administratiu on consten les persones que viuen habitualment a l'estranger, amb nacionalitat espanyola.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema