El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, ha demanat aquest divendres un “procés constructiu” de negociació del ‘Brexit’ amb el govern britànic per garantir “l’estabilitat”.

Després de la victòria dels partidaris de sortir de la UE, Schulz ha assegurat que els presidents de la majoria dels grups parlamentaris a Brussel·les estan “molt tristos” però ha remarcat que el resultat “és l’expressió sobirana de la voluntat dels britànics”. “Al Parlament Europeu estem preparats per contribuir amb tots els mitjans a un procés constructiu” de negociació, ha dit l’alemany, remarcant que “l’estabilitat és necessària en tots dos bàndols” especialment davant dels moviments als mercats financers.

“El Regne Unit ha decidit marxar, i els que queden han de decidir com millorar la Unió Europea i com protegir l’Eurozona en els propers mesos en contra del que ja està passant amb la lliura esterlina, i als mercats internacionals”, ha assegurat Martin Schulz.

Segons l’alemany, “durant 40 anys la relació del Regne Unit amb la UE ha estat ambigua”. “Ara està clara. La voluntat dels votants s’ha de respectar. La negociació per sortir ha de ser ràpida i clara”, ha destacat.