El matrimoni que ha mort aquest cap de setmana arrossegat per la riera de Masarac (Alt Empordà) va salvar cinc joves que van tenir un greu accident de trànsit fa 30 anys.

Així ho va explicar al seu perfil de Facebook David Arnau, un d'aquells joves que van sobreviure a l'accident auxiliat per la parella i que ha volgut retre homenatge al matrimoni mort. «Aquest mes d'agost farà 30 anys que un accident de cotxe a la carretera comarcal que va de Peralada a Garriguella va estar a punt de costar la vida a cinc joves garriguellencs, un dels quals era jo», ha escrit Arnau. Després del «xoc brutal amb un bloc de ciment, volta de campana i sensació de caure per un abisme negre», Arnau recorda que quan va recuperar la consciència i va sortir arrossegant-se pel vidre del darrere. «Sense saber res dels altres ocupants, vam avançar penosament enmig d'una nit sense llums fins a una casa pròxima, on vam trucar a la porta sense cap resultat. Després d'una estona, com de miracle, va aparèixer un matrimoni amb el seu cotxe i ens va trobar estirats a terra, bruts i ensangonats», relata.

L'accidentat rememora que el matrimoni «es va esperar amb nosaltres que arribés ajuda per als nostres amics, i una vegada ells van ser atesos ens van portar volant cap a l'hospital de Figueres». «Han estat sempre com una parella d'àngels de la guarda que van aparèixer del no-res per rescatar-nos del pànic i la desesperació. Cada vegada que ens hem trobat els he transmès el meu afecte i la meva gratitud eterna». «Casualment, vaig coincidir amb ella fa amb prou feines quinze dies a la Cooperativa de Garriguella, i em va obsequiar, com sempre, amb el seu ampli somriure i la seva amabilitat. Es recordava molt de mi, em va dir. Es deia Rosa», revela.

Aquest matrimoni és el que va ser arrossegat per una rierada divendres a la nit, a Masarac.

El cadàver de la dona va ser trobat diumenge i el d'ell ahir.