L'extresorer del PP i acusat en el cas Gürtel Luis Bárcenas va qualificar ahir de «despropòsit» que el president del govern, Mariano Rajoy, hagi de comparèixer a la seu de l'Audiència Nacional de San Fernando d'Henares (Madrid) per declarar com a testimoni en el judici.

Bárcenas va fer aquestes manifestacions a la seva sortida de la seu judicial després de ser preguntat pels periodistes si havia de dir a Mariano Rajoy «que sigui fort» i què li sembla que finalment hagi de comparèixer en persona el proper 26 de juliol.

Per la seva banda, la seva dona, la també acusada Rosalía Iglesias, va manifestar sobre això mateix: «no tinc res a dir», i preguntada sobre si diria a Rajoy que sigui fort com ho va ser el seu marit va contestar: «tots som forts».

Per a ahir estava citat per testificar en el judici del cas Gürtel Juan Carlos Bárcenas, germà de Luis Bárcenas, però el president de la sala, Ángel Hurtado, no va permetre que se l'interrogués perquè no hi havia present cap representant de l'Associació d'Advocats Demòcrates per Europa (Adade ), que va proposar la seva declaració en el judici.