La UE va exigir ahir al Regne Unit «clarificacions» en matèria de drets dels ciutadans i sobretot pel que fa a la factura que haurà de pagar per abandonar el club comunitari (que oscil·la al voltant dels 75.000 milions d'euros), al terme de la segona ronda de negociacions del Brexit.

«Com he dit clarament a David (Davis, el ministre britànic per al Brexit), una clarificació per part del Regne Unit és indispensable per negociar i aconseguir progressos suficients sobre l'acord financer, inseparable d'altres elements del dossier de la retirada» , va indicar el negociador en cap comunitari, Michel Barnier. El polític francès va comparèixer en una roda de premsa al final de la ronda, que va començar dilluns, amb Davis, que va corroborar «diferències» entre les dues parts sobre com enfocar els drets ciutadans.

Després d'una primera ronda al juny en què es va fixar l'agenda de les negociacions, Barnier va dir que aquesta nova ronda ha servit perquè les dues parts presentin les seves propostes i per identificar «convergències i divergències», i que la pròxima hauria de ser la de «les clarificacions». «Hem detallat l'anàlisi jurídica d'aquests compromisos», va comentar, i va afirmar que «volem una sortida ordenada, i una sortida ordenada requereix saldar els comptes». Segons va dir, «tan aviat com el Regne Unit estigui llest per precisar la naturalesa dels seus compromisos, estarem disposats a discutir».