L'assessor de Seguretat Nacional de la Casa Blanca Tom Bossert ha acusat Corea del Nord d'estar darrere dels atacs cibernètics duts a terme enguany mitjançant el 'ransomware' WannaCry, un virus que va bloquejar els equips informàtics de nombroses empreses a tot el món.

"L'atac va tenir lloc a nivell internacional i va costar milions de dòlars. Corea del Nord és directament responsable", ha assenyalat Bossert, que ha indicat que WannaCry va afectar a hospitals, bancs i un altre tipus d'empreses a tot el món. Així mateix, l'alt càrrec de l'Administració del president, Donald Trump, ha asseverat que qualsevol que hagi danyat als Estats Units en patirà les conseqüències.

Segons ha destacat en un article d'opinió publicat pel diari nord-americà 'The Washington Post', Bossert seguirà tractant d'exercir la "major pressió" possible sobre Pyongyang en el marc de la creixent tensió a la península de Corea.

Els atacs cibernètics duts a terme mitjançant virus com WannaCry i NotPetya han provocat un augment de la despesa de les empreses en seguretat informàtica a nivell global. Aquesta despesa arribarà als 96.296.000 de dòlars (81.754.000 d'euros) el 2018, fet que suposa un 8 per cent més que els 89.133.000 de dòlars (75.633.000 d'euros) gastats al llarg de 2017, segons les previsions de la consultora tecnològica Gartner.