El cap de la trama Gürtel, Francisco Correa, va dir ahir a la comissió del Congrés que investiga el presumpte finançament il·legal del PP que creu que l'actual líder del partit i president del Govern, Mariano Rajoy, era qui aprovava les despeses de les campanyes electorals quan era secretari general i que «és possible» que els mecanismes de finançament irregular del partit, que ell mateix ha reconegut davant la Justícia, continuessin després del 2004, quan el PP va tallar la relació amb el seu entramat empresarial.

Correa, que va comparèixer mitjançant videoconferència des de la presó de Valdemoro, es va avenir a respondre moltes de les qüestions que li van plantejar els diferents diputats.

Va ser a preguntes del representant d'Units Podem, Txema Guijarro, quan va admetre la possibilitat que els mecanismes de finançament il·legal del partit que ell ha reconegut en seu judicial en relació amb el PP valencià, continuessin a la formació després que, posteriorment a l'arribada de Rajoy a la presidència del partit, Génova tallés la seva col·laboració amb les seves empreses.

«És possible que seguissin després», va assenyalar Correa, que va especificar que, encara que abans havien treballat també per al PP en altres comunitats -Madrid, Castella i Lleó, Galícia, Catalunya o Andalusia-, després d'aquella ruptura amb la direcció nacional ja només van fer negocis amb la formació a València.

Correa va afirmar que no podia dir si a la seu nacional del partit s'operava exactament igual que a la Comunitat Valenciana i, preguntat de si des del seu punt de vista, el secretari general del partit era qui aprovava en últim terme les despeses del PP en general i de les campanyes electorals en particular, Correa va respondre: «Crec que sí».

El Jaguar de Sepúlveda

Rajoy va ser secretari general entre el setembre del 2003 i l'octubre del 2004, però Correa va deixar clar que, encara que alguna vegada el va poder veure per la seu central del carrer Génova, mai hi va tenir una «relació d'amistat». A més, malgrat que va reconèixer que el que era habitual era que ells tractessin amb el director de campanya, quan se li va preguntar si ho van fer amb Rajoy en les que ell va dirigir, ho va negar.

La seva relació, va insistir, era amb el secretari de campanya, Jesús Sepúlveda -llavors marit de l'exministra Ana Mato-, amb qui va tenir una «activitat professional molt estreta». Així, va admetre que li havia regalat un Jaguar -i que ell a canvi li va donar un altre vehicle-, però abans que fos alcalde de Pozuelo de Alarcón (Madrid), i amb la intenció que li seguís fent encàrrecs professionals.

Correa va repetir que passava més temps a Génova que al seu despatx i que, per tant, hi veia «secretaris generals i presidents» del partit i altres càrrecs, com el llavors tresorer Luis Bárcenas; el diputat Juan Carlos Vera, de l'equip electoral; l'ara president del Senat, Pío García Escudero, i el que va ser portaveu del primer Govern de José María Aznar, Miguel Ángel Rodríguez. En el cas d'Aznar, Cor-rea va recordar que la seva relació amb ell no va passar d'un «hola, bon dia», encara que el veia als mítings que organitzava, però sí que va admetre una «bona relació» amb el gendre de l'expresident, Alejandro Agag, de qui va ser testimoni en el seu casament. Amb tot, va dir que desconeixia si havia estat Agag qui va portar el premi de Fórmula 1 a València.