El president del Govern espa-nyol, Mariano Rajoy, va avançar ahir que el nou model de finançament autonòmic «tindrà en compte» la despoblació i la dispersió poblacional. En la intervenció pronunciada en la Convenció Nacional del PP sobre Família i Conciliació, Rajoy va subratllar que «els ciutadans necessiten que ens esforcem per arribar a un acord [de finançament]» perquè el PP sol no pot, i feia així una crida al PSOE perquè «passi del discurs a asseure's, parlar i buscar una entesa».

En aquest sentit, va apuntar que el nou model de finançament autonòmic «tindrà en compte» la despoblació i la dispersió poblacional. Dit això, el mandatari espanyol va elogiar el medi rural i va dir que «la despoblació s'està convertint en un problema cabdal al nostre país», per la qual cosa «ho posarem en l'agenda nacional i el primer que proposarà solucions és el PP», per promoure un món rural «dinàmic, modern i amb ocupacions d'alt valor».

Acord per la reforma horària

D'altra banda, el president del Govern assegura que els populars han de sentir-se «orgullosos d'haver salvat l'estat del benestar». Va defensar les polítiques econòmiques per sortir de la crisi i va instar la resta de partits a signar un acord sobre conciliació i racionalització d'horaris. Mariano Rajoy va contraposar les polítiques econòmiques del PP a les dels socialistes, i va recordar que va arribar al Govern d'Espanya l'any 2011, «enmig de la crisi econòmica més gran, provocada per la irresponsabilitat i les males polítiques econòmiques d'alguns, que ara prometen la lluna en un cove»; una crisi que ha perjudicat moltes famílies, «a les quals ara els va una mica millor que abans, i d'això sí que en som responsables», perquè «hem capgirat la situació gràcies a l'esforç de tota la societat espanyola i el lideratge d'una bona política econòmica». Així, «hem superat la pitjor crisi de la nostra història recent», en la qual es va arribar a posar «en risc» l'estat del benestar.