El president de Cs, Albert Rivera, va apostar ahir per impulsar una reforma de la llei electoral que fixi una barrera límit del 3% perquè un partit obtingui escons al Congrés dels Diputats, la qual cosa deixaria fora els partits nacionalistes i regionalistes de la cambra baixa. «Els espanyols no haurien d'estar en mans del 0,5% o el 0,7% de vots de partits nacionalistes que canvien governs, decideixen pressupostos i tenen privilegis. Això s'ha d'acabar», va etzibar Rivera en un nou míting de la plataforma España Ciudadana celebrat ahir a Màlaga.

«La sanitat espanyola, l'educació, la dependència i totes les partides dels pressupostos de l'Estat no poden estar en mans dels que volen liquidar Espanya», va continuar Rivera, que va citar noms com Bildu o ERC. «S'hauria de fer com a Alemanya. El nostre sistema electoral hauria de protegir la igualtat dels espanyols i l'interès general. Qui vulgui estar al Congrés que tregui vots suficients i pensi en tots els espanyols», va insistir el líder de Cs.

Rivera va afegir que una reforma de la Carta Magna ha de ser forçosament «per millorar i enfortir Espanya, no per debilitar-la i liquidar-la». «No s'ha de fer per acontentar Puigdemont, Torra i els partits separatistes, sinó per acontentar tots els espanyols», va matisar el president de Cs, que va tornar a carregar contra el nou executiu de Pedro Sánchez per les «concessions» al nou Govern català.

«De veritat Sánchez es pensa que els espanyols estem d'acord a aixecar el 155 a Catalunya? On ho hem votat? On ho hem elegit? En un despatx amb el PNB, amb Bildu, amb ERC?», va preguntar-se en veu alta Rivera, que ha tornat a demanar una convocatòria d'eleccions. «Anar a votar no és un objectiu, sinó l'instrument per tenir un govern fort i capaç de posar en marxa les reformes necessàries», va manifestar el líder de la formació taronja. «I això no ho pot fer un govern amb hipoteques i que no té un projecte de país», va sentenciar Rivera. «Patriotisme és no tenir por que els vots valguin igual i que els espanyols decideixin a les urnes. De Gaulle va dir que patriotisme és voler el millor per al teu país i nacionalisme és odiar tota la resta, i per això som patriotes», va valorar el president de Cs, interromput en nombroses ocasions per la militància amb crits de «volem votar» i «president, president».