La cap de l'oposició, Inés Arrimadas, va acusar JxCat i ERC de fer un «ridícul espantós» després que el president del Parlament, Roger Torrent, hagi suspès el ple pel desacord dels independentistes sobre l'aplicació de la suspensió de diputats. La líder de Cs també va titllar d'«intolerable» que s'hagi «tancat el Parlament» en no haver-hi acord en les diverses reunions de la Mesa i la Junta al llarg d'aquest matí.

El líder de Catalunya En Comú-Podem al Parlament, Xavier Domènech, va responsabilitzar a la resolució del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena sobre els diputats suspesos de la «situació de l'absurd» que va provocar la desconvocatòria del ple. «Avui hem constatat la desorientació de les forces que governen aquest país. Catalunya no pot permetre's aquesta desorientació», va sostenir Domènech.

El líder del grup del PSC-Units, Miquel Iceta, va acusar la majoria sobiranista de ser «ostatge dels interessos» de Puigdemont, fins al punt d'impedir «el normal funcionament del Parlament», al qual també hi va contribuir Cs amb el seu «obstruccionisme». Iceta va lamentar també que no s'apliqués «amb intel·ligència el plantejament» del jutge Pablo Llarena a la interlocutòria sobre els diputats suspesos, una «sortida» en forma de substitució temporal.

Per al president del PPC, Xavier García Albiol, la desconvocatòria és «surrealista» i «esperpèntica», i una situació que recorda l'«etapa negra» de la política catalana, en referència a la legislatura anterior.