n La Policia Nacional va detenir ahir en una localitat propera a Madrid un home de 46 anys per haver abusat sexualment de cinc nenes, d'entre cinc i set anys, a les quals, a més, va gravar en vídeo i en va distribuir les imatges per una xarxa pedòfila. Segons va informar la Direcció General de Policia, l'arrestat està considerat pels investigadors com un dels pederastes «més perillosos» dels últims anys a Espanya. Les víctimes eren de l'entorn del detingut, inclosa una cosina seva. El detingut es va gunayar la confiança dels seus progenitors per poder cometre els abusos de caràcter sexual.

A més, en el dispositiu policial es van intervenir cinc microcàmeres, algunes d'artesanals i amb capacitat per enviar dades via wifi, que l'arrestat col·locava als banys per gravar les nenes abans d'abusar d'elles. Aquest home també compartia els arxius en una web pedòfila situada a la xarxa TOR, espai web on els pederastes «més perillosos» intercanvien tot tipus de continguts i informacions relacionades amb les seves aber-rants activitats.

La Task Force Argos de la Policia de Queensland (Austràlia) va compartir en la base de dades International Child Sexual Exploitation (ICSE), gestionada per la Interpol i on es bolquen les imatges d'abusos sexuals trobades per les policies de tot el món, una nova sèrie d'enregistraments en què apareixien diverses menors de nacionalitat romanesa víctimes d'abusos per un adult. Els investigadors de la Unitat Central de Ciberdelinqüència que van visionar els vídeos, experts en la identificació de víctimes, van observar diversos objectes que indicaven que s'haurien gravat en diferents escenaris d'Espanya. Aquest visionat «exhaustiu» va permetre identificar i localitzar cinc víctimes, una d'elles cosina de l'arrestat.

L'anàlisi dels arxius va portar els agents fins a una localitat propera a Madrid en la qual resideixen un elevat nombre de persones de nacionalitat romanesa, la de les nenes víctimes d'abusos. En fer-se fosc van veure sortir del local un home que podria encaixar en el perfil del sospitós, per la qual cosa el van seguir fins al seu domicili i van comprovar que encaixava amb l'escenari d'alguns dels abusos sexuals gravats.