L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium preparen diverses mobilitzacions coincidint amb el primer aniversari de l'1-O i de la presó dels Jordis per denunciar la «violència de l'Estat», i amb vista al «judici de la vergonya» contra els líders independentistes a la presó i a l'estranger.

En declaracions a Catalunya Ràdio, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, han concretat el calendari de mobilitzacions en què també preveuen accions el 20 de setembre, quan es va registrar la conselleria d'Economia, el 3 d'octubre, primer aniversari de «l'aturada de país», i el 27-O, coincidint amb la declaració unilateral d'independència al Parlament. L'objectiu d'aquestes mobilitzacions, van precisar els dirigents de les entitats sobiranistes, és denunciar la «violència», la «vulneració de drets» i la «repressió política» per part de l'Estat, així com el judici de la «vergonya» i «contra la democràcia», en què la sentència «ja està escrita».

«És important mantenir la força de la mobilització», van asse-nyalar Paluzie i Mauri, que van augurar a més una participació massiva dels catalans en la manifestació d'avui a la Diagonal.