El ministeri de Foment ha fitxat l'exdirigent de CiU Pere Macias perquè coordini, junt amb Adif i Renfe, els plans d'actuació a la xarxa de Rodalies a Catalunya.

En un comunicat, Foment va informar ahir que el ministre José Luis Ábalos designarà «un coordinador que s'encarregui d'articular els treballs d'actualització de la planificació que han de fer Adif i Renfe», i fonts del ministeri van confirmar a Efe que l'elegit serà Pere Macias. «El ministre de Foment ha ordenat a Adif i a Renfe que procedeixin, amb la major celeritat, a l'actualització de la seva planificació estratègica i a l'adaptació dels plans d'actuació vigents a Rodalies de Catalunya», diu la nota.

L'esmentat coordinador «s'encarregarà d'articular i millorar la coordinació dels treballs d'actualització de la planificació que han de fer Adif i Renfe, així com del seguiment posterior de les actuacions que es derivin del pla d'actuació».

L'abril del 2016, l'Ajuntament de Barcelona va elegir aquest exdiputat de CiU i exconseller de Política Territorial i Obres Públiques per dirigir el projecte de connexió de les dues xarxes de tramvia metropolitanes, el Trambaix i el Trambesòs.