Almenys 11 persones han perdut la vida com a conseqüència del terratrèmol de magnitud 5,9 que ha tingut lloc a la costa nord de l'illa del Carib d'Haití, a uns vint quilòmetres al nord-oest de prop de Port-de-Paix, segons ha informat aquest diumenge el Servei Geològic dels Estats Units (USGS).

El cap de la Policia de la regió nord-oest del país, Jackson Hilaire, ha declarat que almenys set persones han mort a Port-de-Paix, la ciutat més propera a l'epicentre del sisme. D'altra banda, el ministre de l'Interior, Reynaldo Brunet, ha informat que tres persones més han mort a la localitat de Gros-Morne, més al sud. Moments després, el Secretari d'Estat de Comunicació, Eddy Jackson Alexis, ha augmentat la xifra de víctimes mortals a 11.

El terratrèmol ha tingut lloc a uns 12 quilòmetres de profunditat, segons l'USGS, que mesura els moviments tel·lúrics a tot el món.

El moviment sísmic ha estat un dels més forts que s'han produït a Haití des que el 2010, un terratrèmol de magnitud 7 localitzat prop de la capital, Port-au-Prince, va provocar la mort de milers de persones i va arrasar la ciutat, en un dels països més empobrits d'Amèrica Central.

En una publicació a Twitter, el president haitià, Jovenel Moise, ha fet una crida a la calma després que l'agència de protecció civil informés que s'havien produït danys i ferits en algunes de les localitats al nord de la illa.