El ministeri d'Economia i Empresa ha respost a la carta de la Comissió Europea on adverteix el Govern que l'esborrany de Pressupostos podria incomplir l'esforç estructural de reducció de dèficit per al 2019, afirmant que la desviació es troba «dins dels marges de flexibilitat previstos». En un comunicat, Economia admet que l'ajust estructural del 0,4% està per sota del 0,65% recomanat el juny passat per les institucions europees, però considera que s'ajusta a les normes d'estabilitat previstes en el Pacte d'Estabilitat i Creixement. El Pla Pressupostari remès aquesta setmana pel Govern espanyol a Brussel·les preveu una reducció del 0,9% del dèficit de les administracions públiques, un superàvit primari del 0,6% del PIB, un ajust estructural del 0,4% i una reducció del deute públic de l'1,5% del PIB.

A més a més, el ministeri que dirigeix Nadia Calviño argumenta que «a diferència d'anys anteriors», quan aquestes cartes de la Comissió eren signades pel vicepresident i el comissari europeus, aquest cop es tracta d'un «document tècnic» en què se sol·licita una informació amb la finalitat de «facilitar l'anàlisi» dels serveis de la Comissió.

Segons assenyala Economia, aquesta informació addicional serà enviada a la Comissió «dins del termini fixat», és a dir, fins al dilluns 22. Aquestes dades s'inclouran a l'escenari pressupostari inercial a les polítiques constants i el detall dels avantprojectes de llei adoptats divendres al Consell de Ministres, el que permetrà una valoració «adequada» per part de l'organisme europeu.