L'expresident Carles Puigdemont creu que el judici de l'1-O "no s'hauria de celebrar" i remarca que els països d'Europa "no s'expliquen què carai fan els polítics a la presó"."Jo soc el principal responsable de la decisió política i, si a mi no em volen jutjar, per què han de fer un judici als que eren gent nomenada per mi?", ha dit Puigdemont en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' des de Waterloo. Segons ell, "tenen ganes de venjança, més que de justícia" i davant d'aquest escenari, ha assegurat, ja estan preparant accions "per ajudar a internacionalitzar un judici que ha de ser d'interès europeu".

Per altra banda, el líder de JxCat ha assegurat que avui no hi ha les condicions per seure a dialogar amb el govern espanyol sobre Catalunya perquè "una de les parts hi aniria emmanillada".

A més, ha descartat que els partits independentistes aprovin els pressupostos espanyols perquè, segons ell, "no s'ha produït ni una sola negociació de tipus polític" del que reivindiquen. "Jo no entenc com encara el govern del PSOE pensa que li podrem aprovar els pressupostos, exactament per fer què?", s'ha preguntat.

En aquest sentit, ha repetit que tot i que "potser ha canviat el vocabulari" la "recepta Sánchez" s'assembla de forma "preocupant" a la de Mariano Rajoy. "El senyor Sánchez va rebre un gest enorme", ha dit també en referència als suports del PDeCAT i ERC al Congrés que van permetre fer fora de la Moncloa a Rajoy per posar-hi Sánchez. "Ara li toca a ell respondre", ha sentenciat.

Puigdemont estaria "absolutament disposat" a ser el número 2 de Junqueras a les eleccions europees

L'expresident Carles Puigdemont ha assegurat aquest dimarts que "només" contempla presentar-se com a candidat a les eleccions europees del maig en una llista conjunta encapçalada pel líder d'ERC, Oriol Junqueras. "Jo no vull ser candidat a les europees, l'unica opcio seria anar de número 2 de Junqueras", ha assegurat Puigdemont, admetent que hi estaria "absolutament disposat". Així ho ha afirmat en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' des de Waterloo, en què ha insistit que si hi ha una llista conjunta el lideratge del republicà és "indiscutible".

"Si prediquem la idea de màxima unitat i esforç l'hem de practicar", ha afegit. En aquest sentit, tampoc no ha descartat que pogués anar de número 3 l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel. "Per què no? Totes les veus posades a remar juntes tenen un potencial invencible", ha apuntat preguntat per aquesta opció.