El president del Parlament, Roger Torrent, va assegurar ahir que «no ha canviat res» preguntat sobre un eventual nou intent d'investidura de Carles Puigdemont.

En una entrevista a Televisió Espanyola, Torrent va defensar que «qualsevol decisió que prengui el Parlament ha de ser efectiva i ha de comportar un escenari real i palpable l'endemà de la decisió». «Qualsevol decisió que eventualment pugui proposar una majoria del Parlament, si depèn de la presidència del Parlament, haurà de tenir aquesta condició, que sigui efectiva», va remarcar el president republicà del Parlament.

Torrent també va avisar que quan el Parlament recuperi el contingut de les lleis socials suspeses, el Govern espanyol i els partits de la cambra catalana i del Congrés hauran de decidir si continuen «avortant sistemàticament» els intents del Parlament de donar resposta a les demandes dels ciutadans.

Torrent també es va mostrar convençut que davant una sentència condemnatòria per l'1-O, hi haurà una «indignació democràtica» perquè aquesta decisió suposaria vulnerar els drets individuals i col·lectius. «Ho farem de manera cívica, pacífica i democràticament», va concloure Torrent.