Les associacions del taxi madrilenyes convocaran avui un referèndum perquè els professionals decideixin si paren la vaga o continuen amb la vaga indefinida en constatar que «han perdut la batalla» amb la Comunitat de Madrid de cara a regulació exprés de les VTC.

Per a això s'habilitaran dos punts de votació (a la T-4 de l'aeroport i a la cooperativa del taxi del carrer San Mario) als professionals, des de les 10 a les 18 hores, per consultar el sector sobre si volen seguir la vaga després dues setmanes d'aturada. De fet, aquesta nit informaran en assemblea el sector sobre aquest referèndum.

Així ho va indicar el president de la Federació Professional del Taxi de Madrid, Julio Sanz, en declaracions als mitjans moments després de la reunió amb la consellera de Transports, Rosalía Gonzalo, per analitzar la nova proposta del sector sobre la VTC.

Respecte d'això, Sanz va destacar que el Govern regional ha «insultat» i «menyspreat» el sector amb la seva negativa després de 15 dies del conflicte a regular ia la VTC, apel·lant a una tramitació ordinària que pot trigar anys a sortir i supeditada al consens.

«Aquesta batalla l'hem perdut però no la guerra», va relatar Sanz, que va insistir que els taxistes se senten «humiliats» però «no vençuts», de manera que reorganitzaran de cara a plantejar la seva lluita fins a les eleccions sinó « fins al final».

El president de la Federació Professional del Taxi de Madrid va assegurar que a la reunió entre la consellera i les associacions havien viscut el «més bast engany i menyspreu» cap al sector per part de la Comunitat de Madrid, amb «pràctiques mesquines» durant tot el conflicte que no han tractat de buscar una solució sinó «dividir» els taxistes.

Sanz va comentar que davant d'una regulació immediata de les VTC, s'han trobat per part de la Comunitat un oferiment de nou reglament per al mateix sector del taxi i explorar una via de consens per a una legislació del transport terrestre que portarà anys si s'aconsegueix aquest acord.