Una vaca que deambulava sense control després d'escapar-se d'un corral va envestir un grup de senderistes d'Alzira que tornaven de fer una ruta pel riu Girona. L'animal va causar lesions greus a un d'ells. Després de 45 minuts d'angoixa tractant d'esquivar les escomeses de l'animal, van aparèixer els propietaris i van aconseguir posar-la sota control.

El senderista ferit va ser evacuat en ambulància a l'hospital de Dénia, si bé amb posterioritat va ser traslladat al d'Alzira, on ha estat pràcticament dues setmanes ingressat i encara es troba en procés de recuperació. La Guàrdia Civil d'Ondara va aixecar l'atestat de l'incident.

El president de l'Associació de Muntanya Baladre Explorer, Toni Expósito, que té una amplíssima trajectòria com a senderista, va valorar la situació viscuda com a «insòlita» i va deixar clar que, tot i les greus conseqüències de l'envestida, «hauria pogut ser pitjor ». «Si t'agafa al carrer potser l'esquives, però enmig de la muntanya... l'únic que hi havia eren pins i als pins no hi pots pujar», va relatar, mentre estimava al voltant de 350 quilos el pes de l'animal.

L'atac de la vaca es va produir al terme municipal d'Orba, quan els muntanyencs tornaven de fer una pista forestal de la seva ruta setmanal, a mitjan mes de febrer passat. Una dotzena de senderistes participava aquell dia a la sortida.