El Govern central va remarcar ahir dissabte que «dins la Constitució tot, fora d'ella res», després de la manifestació a Madrid contra el judici del procés i a favor que el dret a decidir no sigui delicte. Fonts de la Moncloa van argumentar que la democràcia i les seves normes han de ser iguals «per a tots i per a tot», i que «la mateixa democràcia» que protegeix la llibertat dels qui s'han manifestat és la que «jutja els qui se salten les seves normes».

«El Govern central sempre ha estat ferm, oferint diàleg per garantir la convivència entre catalans i entre tots els espanyols. El Govern sempre ha mantingut una voluntat sincera de solucionar el problema a Catalunya. Ha construït un camí on no hi havia camí. La Constitució és el marc per unir els catalans», van prossegir les fonts.

Des de l'Executiu socialista que encapçala Pedro Sánchez van defensar que el cap de Govern «s'ha centrat en la gestió seriosa, rigorosa dels problemes reals dels espa-nyols» amb el rumb de la «regeneració» i la «justícia social».

Per la seva part, el sotssecretari d'Organització del PP, Javier Maroto, va culpar el president del Govern, Pedro Sánchez, i l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, de permetre la manifestació independentista a la capital. El dirigent popular va compartir a Twitter una fotografia de l'escenari en el qual va culminar i on es podia llegir el lema «L'autodeterminació no és delicte», en espanyol i anglès.

«Això està passant ara mateix a Madrid. Carmena a Madrid i Sánchez a la Moncloa ho permeten», va escriure Maroto, que a continuació va assegurar que «amb Pablo Casado -líder de la formació dretana- això no tornarà a succeir mai».