El president de Societat Civil Catalana (SCC), el bagenc Josep Ramon Bosch, considera que si els presos independentistes «se'n penedeixen sincerament, l'Estat hauria de ser generós» amb ells. En una entrevista a El Periódico, Bosch considera que «parlar d'indults és precipitat», però sosté que creu «en la justícia i que l'Estat ha de ser bo amb tota la seva gent». De cara a les eleccions generals, Bosch reclama un «gran pacte d'Estat en què el PSOE, Cs i PP arribin a grans acords, perquè és el que necessita el país, més enllà de les divergències polítiques». Amb tot, el president de SCC no es vol mullar i considera que l'entitat que representa «ha de fer un pas al costat per no interferir» en aquests comicis.

Bosch critica que alguns partits utilitzin el 155 «com una forma de buscar vots», cosa que censura. «No es pot banalitzar d'aquesta manera un article o amenaçar amb vel·leïtats sobre una cosa que realment és molt seriosa», reflexiona, i afegeix que «no es pot jugar amb foc».

El líder de SCC diu que no es vol desmarcar del PP i Cs, però que ara defensen que «Catalunya té una personalitat pròpia». «Sempre hem fet aquest discurs tranquil de defensa de la catalanitat, que és la defensa d'Espanya, una Espanya en català, que és una mostra de sentir-nos profundament espanyols» argumenta el president de SCC.