La Delegació del Govern central a Catalunya ha remès aquest dimarts a la Junta Electoral Central (JEC) un escrit en el qual detalla que passades les 15.00 hores una dotzena d'edificis del Govern català, inclòs el Palau de la Generalitat, seguien exhibint llaços grocs malgrat el requeriment de la JEC.

Fonts de l'Executiu han recordat que la Junta Electoral és la competent per donar els següents passos, tant si decidís remetre els fets a la Fiscalia com si ordenés a les forces d'ordre públic el compliment de la seva instrucció de retirar els llaços.

En aquest cas, l'esmentada tasca correspondria als Mossos d'Esquadra, com a policia integral desplegada a la comunitat autònoma de Catalunya.

La delegació del Govern ha comunicat que, de conformitat amb les fotografies enviades a la Junta Electoral Central, encara hi ha llaços grocs i altres elements al Palau de la Generalitat i les conselleries de Governació i Relacions Institucionals, Cultura, Territori i Sostenibilitat, Empresa i Ocupació, Interior, Economia i Coneixement, Agricultura, Ramaderia i Pesca, i Salut.

Aquest mateix dimarts, la JEC ha rebutjat concedir al president de la Generalitat, Quim Torra, més temps per retirar els llaços grocs i les estelades dels edificis públics en els quals onegen.

De la seva banda, Torra s'ha negat a donar l'ordre de retirar del balcó del Palau de la Generalitat el cartell sobre els "presos polítics" que inclou un llaç groc malgrat que la JEC li va donar ahir un termini de 24 hores per treure tots els símbols independentistes dels recintes públics catalans.