El Consell Permanent de l'Organització dels Estats Americans (OEA) va aprovar ahir una resolució en la qual anima la comunitat internacional a seguir enviant ajuda humanitària a Veneçuela i insta les forces de seguretat del país, tant policies com militars, a deixar-la passar.

La resolució d'ajuda humanitària a Veneçuela va ser aprovada amb 19 vots a favor, cinc en contra (inclosos els de la delegació veneçolana, Nicaragua i Uruguay), vuit abstencions (entre les quals les de Mèxic, Bolívia i El Salvador), i dues absències (Dominica i Granada), segons va informar l'OEA. En el text, el Consell Permanent anima «els estats membre, els observadors permanents i les organitzacions internacionals competents a continuar donant suport i implementant mesures per atendre la crisi humanitària a Veneçuela».

També insta «les institucions públiques de Veneçuela, especialment les forces militars i de policia, que s'abstinguin de bloquejar l'ingrés de l'ajuda humanitària», d'acord amb els principis d'humanitat, imparcialitat, neutralitat i independència operativa de l'assistència humanitària, així com el respecte als drets humans.

Pel que fa a això, va aclarir que «la necessària ajuda humanitària enviada a la República Bolivariana de Veneçuela no viola el principi de no intervenció als assumptes interns dels estats i, per tant, sigui quin sigui l'Estat d'on prové aquesta ajuda, ha de ser acceptada i distribuïda equitativament entre la població veneçolana».