La Fiscalia de Brabant Való, amb jurisdicció sobre el municipi belga de Waterloo, on resideix Carles Puigdemont, va arxivar ahir la denúncia de l'expresident de la Generalitat de Catalunya per la presumpta col·locació d'un dispositiu de seguiment al vehicle que utilitza regularment a Bèlgica.

Després d'haver demanat el sobreseïment de la investigació en no haver arribat a cap conclusió rellevant, el jutge instructor de què depèn el cas va rebutjar que s'ampliïn les indagacions, com reclamaven els denunciants, segons va publicar ahir el diari belga De Tijd.

Els col·laboradors que acompanyen Puigdemont a Bèlgica van denunciar el 2018 davant la policia belga la col·locació d'un dispositiu de seguiment GPS en el vehicle que Puigdemont utilitza per desplaçar-se a Bèlgica. Els denunciants sospitaven que aquell dispositiu de seguiment havia estat instal·lat pels serveis espanyols d'intel·ligència sense el beneplàcit de les autoritats belgues.

El jutge instructor va traslladar l'expedient a la Fiscalia del Brabant Való el 3 gener del 2019 i el Ministeri Públic va tancar la investigació el 21 de gener del 2019, ja que no va trobar «cap vincle» que indiqués que el dispositiu era espanyol a partir de l'anàlisi de les targetes SIM o dels números de sèrie de la balisa.

La part denunciant va sol·licitar el 19 de febrer que es fessin indagacions addicionals i el jutge responsable del dossier va decidir que els mitjans destinats al cas fins ara han estat suficients i proporcionats en relació amb el suposat delicte denunciat, per la qual cosa va decidir arxivar la denúncia.