El PSOE traslladarà a la Fiscalia les imatges que circulen en xarxes socials del president del Govern central, Pedro Sánchez, amb la seva dona i les seves filles de vacances en una platja d'Eivissa perquè estudiï si són constitutives de delicte, van confirmar a Europa Press fonts socialistes.

El partit també prepara un recurs davant la Junta Electoral Central (JEC) contra la campanya llançada per les Noves Generacions del PP per denunciar l'ús, al seu parer abusiu, per part de Sánchez de les aeronaus de l'Estat per participar en actes privats.

Les joventuts del PP han llogat un local a pocs metres de la seu del PSOE a Ferraz que han decorat com una agència de viatges que han batejat amb el nom de Falcon Viatges. Els socialistes consideren inacceptable que els populars facin servir els mateixos colors de lema dels socialistes en aquesta campanya, el vermell i el blanc, i una tipografia similar amb «fins difamatoris», van explicar a Europa Press fonts del partit.

El PP, per la seva banda, es desvincula de l'ús de la imatge de Sánchez i la seva família a la platja, tot i que s'ha utilitzat amb els eslògans de la campanya feta per les Noves Generacions del PP. De fet, fonts del PP argumenten que aquest viatge a Eivissa del 2016, ja publicat en els mitjans de comunicació, no és inclòs en els desplaçaments privats en Falcon o helicòpter Superpuma fets per Sánchez quan era president del Govern i que les Noves Generacions denuncien al seu web.

Quan la Fiscalia rebi la documentació del PSOE, si no hi troba rellevància penal arxivarà la denúncia. En canvi, si veu que hi ha motius per investigar, obrirà diligències. En aquest cas, la Fiscalia haurà d'analitzar si la fotografia ha estat usada anteriorment, si va presentar-se una denúncia aleshores i el fet que les nenes apareguin amb la cara pixelada, fet que n'impedeix la identificació.

Els socialistes sostenen que «mai en democràcia» els partits han fet una utilització tan barroera dels fills d'un candidat, i defensen, a més, que el Govern sempre ha estat «transparent» amb l'ús del Falcon, l'avió oficial del president, i que Sánchez l'ha fet servir exclusivament per a actes institucionals en virtut del seu càrrec.