El govern espanyol desitja que no hi hagi un "vessament de sang" a Veneçuela després del suport de part dels militars a l'autoproclamat president, Juan Guaidó. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra portaveu, Isabel Celaá, ha insistit en reclamar la convocatòria d'eleccions per escollir un nou president. Celaá ha volgut deixar clar que Espanya no dona suport a "cap cop d'estat" i que aposta per una solució pacífica. La portaveu ha assegurat que el seu govern no té cap dubte sobre la decisió que va prendre de reconèixer Guaidó i l'ha definit com la persona "legitima" per portar a terme la transformació al país. "Representa l'alternativa. I Això políticament, social i humanament és bastant", ha conclòs.

La portaveu del govern de Pedro Sánchez assegura que l'executiu no té cap dubte que "la solució ha de venir de la mà d'un moviment pacífic i d'eleccions democràtiques". Preguntada pels contactes que està tenint el president Sánchez, ha dit que està seguint "minut a minut" el que està passant a Veneçuela i que tindrà contacte "amb qui consideri necessari", sense concretar persones. I pel que fa a la colònia d'espanyols en aquest país, ha assegurat que s'han activat totes les vies protocol·làries per atendre'ls.

Per la seva banda, el president de l'Eurocambra Antonio Tajani ha celebrat "l'alliberació" de l'opositor veneçolà Leopoldo López per part dels militars que fan costat al també líder opositor i president autoproclamat, Juan Guaidó. El mateix López ha anunciat aquest dimarts el seu alliberament "per militars a les ordres" de Guaidó que, al seu torn, ha fet una crida a posar fi a "la usurpació" de Nicolàs Maduro en un vídeo on se'l veu envoltat de militars i en què assegura que té el suport de l'exèrcit. Davant del suport expressat per Tajani, l'ambaixadora de Veneçuela davant la UE, Claudia Salerno, ha denunciat que el president del Parlament Europeu "recolza un intent de cop d'estat".

"Avui 30 d'abril és un moment històric per al retorn a la democràcia i a la llibertat a Veneçuela, que el Parlament Europeu sempre ha recolzat", ha dit el president sortint d'aquesta institució.

La Comissió Europea s'ha abstingut de comentar els fets perquè la informació els hi està "començant a arribar". "Reiterem la necessitat d'una solució pacífica i política", ha dit la portaveu d'exteriors de la CE.