El secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, va expressar ahir les seves reserves sobre un hipotètic acord amb Ciudadanos i va recordar que amb Podemos «hem desenvolupat una experiència de col·laboració de suport parlamentari, vam acordar un agenda social i tenim una experiència positiva que ens agradaria reprendre».

Segons Ábalos, aquesta serà l'«oferta» del PSOE i caldrà veure «quines són les exigències» de Podemos. En tot cas, va afirmar que la prioritat del PSOE «segueix essent la mateixa» que fins ara: «Un govern socialista amb acords programàtics i entesa també amb altres grups en ares d'enfortir l'institucionalitat i garantir l'estabilitat». «Crec que tenim marge suficient per anar acordant» des de la «voluntat d'entesa i acord amb tots els grups representats a la cambra que es mantinguin en el marc de constitucionalitat, respecte a la legalitat, a la integritat territorial d'Espanya i a les polítiques socialdemòcrates que identifiquen el PSOE», va dir.

El número dos del PSOE va avançar que les reunions que el president espanyol, Pedro Sánchez, mantindrà la setmana que ve a la Moncloa amb els líders del PP, Cs i Podemos són «institucionals», però Sánchez preguntarà sobre les intencions, la visió i els propòsits dels partits durant la pròxima legislatura. «És una qüestió que va més enllà dels interessos de partit, estem parlant d'assegurar la institucionalitat a Espanya, més enllà de la mateixa governabilitat», va afirmar.