08 de maig de 2019
08.05.2019
Regió7

El Parlament porta a la Fiscalia una amenaça de segrest a Puigdemont

La mesa aprova la petició amb els vots a favor de JxCat i ERC i en contra de Cs i PSC-Units

08.05.2019 | 00:21
L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont

La mesa del Parlament va acordar ahir traslladar a la Fiscalia l'amenaça de segrest a Carles Puigdemont que l'expresident de la Generalitat va denunciar davant l'òrgan rector de la cambra, malgrat que els lletrats s'hi van oposar, segons van explicar fonts parlamentàries.

En la seva reunió d'ahir, la mesa va aprovar portar aquesta qüestió a la Fiscalia, amb els vots favorables de JxCat i ERC, mentre que Cs i el PSC-Units hi van votar en contra.

Puigdemont va enviar una carta al Parlament el 9 d'abril que demanava empara legal a la cambra per una amenaça de segrest contra ell: «Dies enrere va transcendir, a través dels mitjans de comunicació, que un empresari, de nom Gerard Bellalta, ofereix la quantitat de 100.000 euros com a recompensa per segrestar-me», asse-nyalava la missiva. «Al marge de les accions que el Ministeri Públic hauria d'emprendre contra algú que declara públicament la intenció de cometre un delicte d'aquesta entitat, que pot incentivar accions il·legals d'espontanis o de voluntaris de diferent índole, com a membre que soc del Parlament de Catalunya, demano empara a la mesa», va exposar Puigdemont, i la mesa va acordar demanar un informe als lletrats.

En aquell informe, els lletrats del Parlament van concloure que el reglament de la cambra no preveu cap empara jurídica per a casos judicials personals com una amenaça de segrest a Puigdemont. Van afirmar que el reglament «no regula actualment cap dret ni mecanisme específic que estipuli l'actuació de la cambra per garantir la protecció jurídica» dels seus membres, i això és el que argumenten Cs i el PSC per votar en contra que la mesa porti aquest cas a la Fiscalia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit