Segueix-nos a les xarxes socials:

La Fiscalia s'oposa a la llibertat de Junqueras, Sànchez, Rull, Turull i Romeva i a tramitar el suplicatori

El ministeri públic no es pronuncia sobre si el 21 de maig han d'anar a la sessió constitutiva de les cambres

La Fiscalia del Tribunal Suprem va oposar-se ahir a deixar en llibertat els parlamentaris electes Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Tull, Josep Rull (Congrés) i Raül Romeva (Senat) i tampoc considera que el Suprem hagi de demanar autorització a les cambres (suplicatori) per continuar el procediment judicial contra ells. En l'escrit argumenta que aquest permís s'ha d'usar per «iniciar procediments» contra electes i no per quan un judici ja està en marxa. La Fiscalia no es pronuncia sobre si el 21 de maig han de sortir de la presó per anar presencialment a les sessions constitutives de les cambres per prendre possessió de l'escó.

Fonts fiscals apunten que en l'escrit de defensa no es demanava explícitament i que aquest permís el podria donar directament la sala.

El ministeri públic considera que amb el judici «a prop d'acabar» s'han de «reforçar» les mesures per garantir que s'acaba i que això passa per mantenir-los empresonats.

La Fiscalia ha emès un informe en què s'oposa a deixar en llibertat els cinc electes que estan empresonats i sent jutjats al Tribunal Suprem. Les seves defenses -exercides per Jordi Pina i Andreu van den Eynde- van demanar dimecres que poguessin sortir lliures provisionalment per exercir el càrrec al·legant que calia respectar els seus drets polítics.

Suplicatori

Així mateix, demanaven al Suprem que tramités el suplicatori a les cambres i, tot i no demanar-ho directament, ja apuntaven que -segons la seva interpretació de la llei- els tràmits obligarien a suspendre el judici. En l'escrit de les defenses, també fan referència a la necessitat que el 21 de maig siguin presencialment a les cambres per acatar la Constitució i prendre possessió del càrrec, ja que el reglament de Congrés i Senat així ho articulen.

Fonts de la Fiscalia apunten que no hi ha cap resposta sobre això perquè les defenses no ho van demanar explícitament a la part final del seu escrit però que es podria donar el cas que la sala ho autoritzés directament, sense necessitat que la Fiscalia s'hi pronunciï.

Prem per veure més contingut per a tu