Una adolescent de 16 anys s'ha suïcidat a la zona est de Malàisia després de preguntar als seus seguidors d'Instagram si havia fer-ho, en un succés que ha reactivat el debat sobre l'ús de les xarxes socials i que ha portat a diversos diputats a reclamar una investigació exhaustiva.

La Policia de la localitat de Sarawaka ha informat que la jove, la identitat del qual no ha transcendit, va publicar a Instagram la següent pregunta: "Molt important, ajudeu-me a triar D / L". Segons un amic de la víctima, l'elecció era entre "Death / Life", morir o viure, informa 'The Borneo Post'.

Un 69 per cent dels seguidors va triar l'opció 'D' i hores després de la publicació, el 13 de maig, l'adolescent va saltar des de la teulada d'un edifici, suposadament per pròpia voluntat.

El diputat i advocat Ramkarpal Singh ha demanat que els que van votar a favor de suïcidi siguin jutjats per incitar a la jove. "Estaria viva si la majoria dels seus seguidors l'haguessin dissuadit de suïcidar-se?", S'ha preguntat en un comunicat.

Les lleis malàisies castiguen la incitació al suïcidi d'un menor d'edat fins i tot amb la pena de mort. El ministre de Joventut, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, també ha demanat una investigació i ha cridat a obrir un debat sobre els problemes de salut mental i l'augment del suïcidi entre els joves.