La Fiscalia del Tribunal Suprem s'oposa que el Tribunal Suprem plantegi una qüestió prejudicial davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, a Luxemburg, sobre l'abast de la immunitat d'Oriol Junqueras i pel fet que el tribunal no el deixés sortir a recollir l'acta i acatar la Constitució.

El ministeri públic espanyol defensa que «els privilegis i immunitats» dels eurodiputats són aplicables «un cop s'adquireix la plena condició de membre del Parlament Europeu» (això seria en el ple del 2 de juliol) i quan es troba el parlament en període de sessions.

El ministeri, per tant, també demana al tribunal que rebutgi el recurs de súplica presentat per la defensa de l'expresident, perquè entén que la decisió que va prendre el Suprem de prohibir-li la sortida és encertada i ajustada a dret. Ara faltarà que es posicioni el tribunal després d'escoltar la postura de la fiscalia.

Consulta al TJUE

Diumenge passat, la defensa de l'exvicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras, va presentar un recurs de súplica davant del Tribunal Suprem, en què li demanava que suspengués cautelarment la prohibició d'anar al Congrés a recollir la seva acta d'eurodiputat i elevés «urgentment» una consulta al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), a Luxemburg, perquè es pronunciï sobre el cas.