Dos homes i una dona van ser detinguts ahir pels Mossos d'Esquadra a Barcelona per la seva presumpta relació amb una agressió múltiple a una dona el cap de setmana passat, a la qual presumptament van retenir durant diversos dies.

Els Mossos van conèixer els fets dimarts passat, dia 16, quan uns ciutadans van alertar que havien trobat una dona caminant desorientada i que demanava ajuda, en el districte de Sant Martí de Provençals.

La víctima, que va haver de ser traslladada a un hospital barceloní a causa del seu estat, ha declarat que va estar retinguda durant el cap de setmana passat en un descampat amb portes metàl·liques, lloc on s'haurien produït les agressions sexuals.

La policia va informar ahir en un comunicat que la víctima de l'agressió va poder escapar-se del descampat i que va afirmar que no recordava amb exactitud com va ser conduïda fins al lloc dels fets, ja que es va quedar adormida en un banc de la ciutat.

En despertar-se, va explicar que uns homes l'havien portat al descampat on s'haurien produït les agressions i on hauria quedat retinguda durant tot el cap de setmana passat.

Els Mossos van poder localitzar el lloc on presumptament s'haurien produït els fets i van identificar diverses persones que podrien estar relacionades amb l'agressió.

Divendres passat al matí, els Mossos van detenir dos dels autors identificats com a presumptes autors de l'agressió sexual i detenció il·legal, de nacionalitat romanesa, i una dona, de nacionalitat espanyola, que seria autora d'una detenció il·legal i delicte de lesions lleu.

La investigació continua oberta per detenir una quarta persona implicada, un home també de nacionalitat romanesa, identificat com un altre presumpte autor de l'agressió sexual i detenció il·legal.

Segons va publicar ahir La Vanguardia, la víctima, de nacionalitat russa, va declarar que els seus agressors l'haurien drogat perquè amb prou feines recordava res dels dies que va estar retinguda.

Aquest rotatiu afegeix que la policia va localitzar la mare de la jove, que viu a Benidorm (Alacant), i que pensava que la seva filla era a Rússia. Els tres detinguts van passar ahir a disposició judicial.

Ada Colau condemna els fets

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va expressar la seva «condemna absoluta» per aquesta nova violació. «No ens podem acostumar que es mati, violi i agredeixi les dones», va afirmar Colau.

Colau va demanar la col·laboració de totes les administracions per lluitar contra la violència estructural que pateixen les dones i va subratllar que cal continuar treballant «de forma preventiva; a les escoles, en salut, amb campanyes de conscienciació».

L'alcaldessa va posar els serveis municipals d'acompanyament i atenció a disposició de la víctima i va remarcar que Barcelona vol ser una «ciutat antimasclista».