La quarta tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, va defensar ahir que el Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (PEUAT) «segueix vigent i té plena eficàcia jurídica» i que hi ha «dubtes jurídics i interpretacions diverses» sobre sentències recents.

Així va reaccionar Sanz a les informacions aparegudes en diversos mitjans que apunten que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat en la seva integritat el PEUAT perquè no inclou una avaluació econòmica i financera.

La tinent d'alcalde va recordar que la sentència no és ferma i va apuntar que dels tres jutges que signen la sentència un ha emès un vot particular que aniria en la línia d'allò defensat pel consistori. Sanz va indicar que l'Ajuntament ara procedirà a intentar «aclarir» el sentit de la sentència, de la qual cosa s'encarregaran els serveis jurídics del consistori, i ha advertit que el govern municipal es reserva l'opció de presentar un recurs de cassació.

El govern barceloní defensa que el PEUAT permet «frenar que hi hagi barris en els quals els veïns no siguin el prioritari», ja que hi ha zones de la ciutat en les quals «no es necessiten més hotels, sinó més veïns i veïnes». Va recordar que el pla va ser aprovat amb l'acord dels grups de Barcelona en Comú, el PSC, ERC i la CUP i que aquestes forces polítiques sumen avui 28 dels 41 regidors del consistori -exclosa la CUP, que no ha obtingut representació en les recents eleccions.